Stalen kozijnen

Kozijnenplaza is uw startpunt voor al uw kozijnenklussen in huis. Onze bekwame vakmannen realiseren al uw kozijnwerk, zoals het leveren, plaatsen, vervangen, afwerken, herstel en onderhoud. Wij helpen met alle soorten kozijnen.

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen? Worden die vandaag de dag nog gebruikt? Staal werd vooral veel gebruikt in de jaren ’60 en gaf woningen en bedrijven een stoere en robuuste ‘look’. We zien echter dat staal als materiaalsoort voor kozijnen de laatste jaren weer terug begint te komen. Er is steeds meer vraag naar. De mogelijkheden en stijlen waarbinnen stalen kozijnwerk kan worden toegepast zijn enorm toegenomen. We geven u hier alvast een korte introductie.

Stalen kozijnen in huis

U kunt staal toepassen op al uw kozijnwerk binnen- en buitenshuis. Naast raam- en deurkozijnen voorzien wij uw interieur ook van een stoere stalen schuifpui als afscheiding tussen uw woning en de tuin. Ook leveren we dunne, sierlijke stalen kozijnen voor uw schuifdeuren binnenshuis. Het voordeel is dat het sterke materiaal veel mogelijkheden geeft in het ontwerp. Daardoor leveren onze vakmannen zowel brede als zeer smalle profielen, terwijl staal krachtig genoeg blijft om uw ramen probleemloos te dragen.

Waarom kiezen voor stalen kozijnwerk?

De belangrijkste pluspunten van stalen kozijnwerk zijn de lange levensduur en het beperkte onderhoud dat het nodig heeft. Maar hoe zit het met de isolatie van dit materiaal? Dat is een goede vraag, want in het verleden was dat een heikel punt. Tegenwoordig bestaan er echter nieuwe technologieën die ervoor gezorgd hebben dat de isolatie tijdens de montage al goed in orde is. Ook het gebruik van isolatieglas zoals gewoon dubbel glas of HR++ draagt bij aan een verbeterde isolatie van uw woning. Verder is staal een hele stevige materiaalsoort, waardoor het mogelijk is om grote kozijnen te maken met smalle profielen voor een ruimtelijk effect. Daarbij is het materiaal ook nog eens brand- en inbraakwerend.

Nieuwe stijlen met staal

Een ander punt waarop de stalen kozijnen van nu verbeterd zijn ten opzichte van dit materiaal van vroeger, is dat er veel meer stijlen mogelijk zijn. In vroegere tijden stond het materiaal synoniem voor ruig en robuust, maar tegenwoordig is het ook heel goed mogelijk om met stalen kozijnwerk een elegante en verfijnde uitstraling te creëren. Het staal is verkrijgbaar in iedere RAL-kleur. Het is dus altijd mogelijk om uw kozijnen perfect op de stijl van uw woning aan te passen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onderhoud

Staal is onderhoudsarm. U hoeft het niet, zoals bij hout, om de paar jaar te schuren, schilderen en lakken. Het is voldoende om uw stalen kozijnen ten minste een keer per jaar te reinigen met een natte doek. Gebruik daarvoor geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponzen, omdat u daarmee het materiaal kan beschadigen.

Een sopje met lauw water en milde schoonmaakmiddelen is voldoende. Dat maakt uw nieuwe kozijnwerk ideaal in onderhoud.

Professionals in stalen kozijnen

Het plaatsen van uw nieuwe kozijnwerk is een klus die u beter over kunt laten aan een vakman. Voor de montage is bijvoorbeeld aan de buitenkant een speciale zinklaag nodig om de kozijnen te beschermen tegen weersinvloeden. Aan de binnenkant worden de kozijnen voorzien van een speciale laklaag.

Maar waar vindt u die vakman die dit kan realiseren? Voor het vinden van de juiste vakman, het antwoord op uw vragen en prijzen. Neemt u vandaag nog contact met ons op!

Wilt u meer weten of direct een offerte aanvragen?