Kozijnen in Nieuwegein

Kozijnenplaza is uw startpunt voor al uw kozijnenklussen in huis. Onze bekwame vakmannen realiseren al uw kozijnwerk, zoals het leveren, plaatsen, vervangen, afwerken, herstel en onderhoud. Wij helpen met alle soorten kozijnen.

Kozijnenleverancier in Nieuwegein? Altijd scherp geprijsd!

Kozijnen Nieuwegein

Kozijnen benadrukken de stijl en sfeer van uw woning. Maar het is ook belangrijk om te weten wat de praktische voordelen zijn van de kozijnen van uw voorkeur. Zo is hardhouten kozijnwerk populair vanwege de landelijke en klassieke uitstraling. Maar hout vraagt wel om extra onderhoud. Daarom is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Kozijnenplaza is het startpunt voor uw zoektocht naar nieuwe kozijnen in Nieuwegein en omgeving.

Onze vakmannen leveren en monteren de kozijnen van uw keus. Daarnaast helpen zij ook met het vervangen, herstel en onderhoud van uw kozijnwerk. En wilt u graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met een van onze vakmannen uit Nieuwegein.

Kozijnen geven uw woning sfeer

U wilt graag nieuw kozijnwerk voor uw woning in de regio Nieuwegein. Maar welk materiaal past hier goed bij? Kozijnen benadrukken de sfeer van uw huis. Kijk daarom goed naar uw type woning. Houten kozijnen worden het meest gekozen bij klassieke woningen, zoals een herenhuis, landelijke woningen en boerderijen. Eigenaren van nieuwbouwwoningen kiezen steeds vaker voor kunststof en aluminium, omdat dit strakke design goed aansluit bij deze modern ogende woningen. En wilt u juist voor retro en robuust gaan? Dan sluit staal goed aan bij uw wensen.

Verschillende soorten kozijnen

Onze vakmannen in Nieuwegein leveren diverse soorten kozijnen. Al onze kozijnen zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Houten kozijnen kunnen in iedere kleur geschilderd worden. Andere soorten zoals kunststof, aluminium en staal, leveren wij in allerlei RAL-kleuren. Deze materialen worden gepoedercoat bij onze leverancier. U heeft een ruime keus uit ons kozijnwerk. Wij leveren onder andere:

  • Raamkozijnen
  • Deurkozijnen voor binnen en buiten
  • Dakkapellen
  • Hefschuifpuien
  • Kiepschuifpuien
  • Vouwwanden
  • Harmonicapuien
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over kozijnenplaza

Kozijnenplaza is een landelijk netwerk van kozijnenspecialisten. Onze vakmannen leveren door geheel Nederland. Ook in Nieuwegein zijn onze  ervaren vakmannen actief. Wij bieden uitstekende service en garantievoorwaarden. En u heeft de keus uit kwaliteitswerk voor een scherpe prijs.

kozijnen

Vrijblijvende offertes

Onze vakmannen staan klaar voor levering, montage en onderhoud van uw kozijnen. Ook kunt u contact opnemen voor vrijblijvend advies. Met één druk op de knop ontvangt u reacties van meerdere vakmannen uit ons netwerk uit de omgeving van Nieuwegein. Wij zijn u graag van dienst.

Houten kozijnen

Houten kozijnen geven uw woning een warme, natuurlijke uitstraling. Hout is erg populair in Nieuwegein wegens de unieke structuur. U heeft keus uit twee soorten hout: hardhout en naaldhout. Hardhout is de duurste variant, omdat boomsoorten zoals meranti, merbau en afzelia langzaam groeien. Dit zorgt voor een extra sterke structuur en een lange levensduur. Naaldhout zoals grenen en lariks groeit veel sneller, waardoor dit type hout zachter is en makkelijker bewerkt kan worden. Dat betekent ook dat de kwaliteit lager is dan hardhout en dat het meer onderhoud nodig heeft.

Onderhoud

Het onderhoud van hout klinkt vaak als veel werk, maar in de praktijk valt dit mee. Het is voldoende om uw kozijnen eens in de vijf tot zeven jaar goed te laten schuren, lakken en schilderen door onze vakmannen uit Nieuwegein. Daardoor is het hout weer goed beschermd tegen alle weersomstandigheden. En ziet u toch eerder afbladderende verf of andere beschadigingen? Neem dan contact op, omdat onze vakmannen in Nieuwegein de schade snel kunnen herstellen voor een scherpe prijs.

Kunststof kozijnen in Nieuwegein

Kunststof had jarenlang het stempel van ‘goedkoop’. Gelukkig is de prijs nog steeds relatief laag, maar de kwaliteit is sinds de beginjaren enorm verbeterd. Hoogwaardige kunststof kozijnen zijn nauwelijks meer te onderscheiden van andere materialen. Het kan zelfs worden geleverd met een houtnerfstructuur, waardoor het bijna niet te onderscheiden is van echt hout.

Voordelen

Kunststof kozijnwerk heeft veel voordelen. Dankzij de sterke kwaliteit heeft kunststof een levensduur tot wel veertig jaar. Het is stevig en daardoor goed bestand tegen alle weersinvloeden van buitenaf. Daarnaast heeft het materiaal een isolerende werking. In combinatie met isolatieglas bespaart u ieder jaar weer op uw energierekening vanwege lagere stookkosten. Tot slot is kunststof ook brandwerend, wat het tot een veilige keus maakt voor uw huis in de regio Nieuwegein.

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Ze zijn niet elektrostatisch, waardoor het geen stof en vuil aantrekt. Het is voldoende om uw kozijnwerk af en toe schoon te maken. Gebruik hiervoor milde schoonmaakmiddelen en lauw water, zodat het kozijnwerk nog jarenlang mooi blijft.

Stalen kozijnen

Staal wordt veel gebruikt in de industrie en was in de jaren 60 hip. Maar staal is weer helemaal terug. Het geeft uw woning een modern, robuust en zelfs een elegant voorkomen. Staal is erg sterk. Daarom leveren onze vakmannen in Nieuwegein zowel brede, robuuste stalen kozijnen, als elegante en ranke kozijnen, die uw glaswerk uitstekend kunnen dragen. Neem gerust contact op met onze vakman in Nieuwegein voor alle mogelijkheden voor uw woning.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen geven uw woning of bedrijfspand in de regio Nieuwegein een moderne uitstraling. Het strakke design en stevige materiaal is in diverse kleuren te verkrijgen. Het materiaal is duurder dan bijvoorbeeld kunststof en hout, maar het heeft dan ook veel voordelen.

Het lichte gewicht in combinatie met het sterke materiaal maakt aluminium heel geschikt voor ramen, deuren en schuifpuien. Het kan veel glas dragen, terwijl u uw schuifpui of raam nog met één hand kunt openen. Aluminium zorgt ook voor extra veiligheid: inbrekers krijgen van buitenaf maar moeilijk grip op het materiaal, omdat het niet meebuigt en moeilijk te beschadigen is.

Tot slot is aluminium onderhoudsarm. Dat betekent dat u geen toekomstige onderhoudskosten heeft. Het is voldoende om het materiaal af te nemen met een vochtige doek of een mild schoonmaakmiddel.

Montage

Wij kunnen alle soorten kozijnwerk bij u thuis leveren en monteren. Onze vakmannen in Nieuwegein zorgen altijd voor een zorgvuldige afwerking, zodat uw ramen goed geïsoleerd zijn en er geen tochtplaatsen ontstaan. U heeft garantie op zowel de levering van het materiaal als de montage door onze vakmannen. Onze kozijnen worden zowel met als zonder glas geleverd. Voor het glas heeft u keus uit diverse soorten, zoals dubbel glas, isolatieglas, veiligheidsglas of ornamentglas.

Daarnaast kunnen onze vakmannen in Nieuwegein uw nieuwe ramen, deuren of schuifpui voorzien van extra hang- en sluitwerk, zodat uw woning goed beschermd is tegen diefstal. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Onderhoud en herstel

Zijn uw kozijnen beschadigd of moeten ze vervangen worden? Onze vakmannen in Nieuwegein komen bij u thuis voor onderhoud, herstel of het vervangen van uw huidige kozijnwerk. Houten kozijnen hebben regelmatig onderhoud nodig. Wij adviseren om het hout ten minste eens in de vijf tot zeven jaar opnieuw te schilderen.

De nieuwe lak- en verflaag beschermt het materiaal goed tegen alle weersinvloeden van buitenaf. Daarnaast helpen onze vakmannen in Nieuwegein ook met het herstel van houtrot in uw houten kozijnen. Houtrot ontstaat doordat vocht vrij spel krijgt op het materiaal. Daardoor kunnen schimmels ontstaan die het hout van binnenuit afbreken. Wij schuren uw kozijnen, herstellen de schade en voorzien het van nieuwe lak en verf.

Aluminium, kunststof en staal zijn moeilijker te herstellen. Het zijn onderhoudsarme materialen, wat betekent dat het voldoende is om dit regelmatig schoon te maken met lauw water en milde schoonmaakmiddelen. Deze materialen zijn in het algemeen heel sterk.

Merkt u toch een beschadiging op? Neem contact op met onze vakman in Nieuwegein om te kijken naar de mogelijkheden voor onderhoud of herstel.

Wilt u meer weten of direct een offerte aanvragen?

U bent op de pagina van Nieuwegein, u kunt onze expert ook vinden in Rhenen en Soest en Utrecht.