Houten kozijnen

Kozijnenplaza is uw startpunt voor al uw kozijnenklussen in huis. Onze bekwame vakmannen realiseren al uw kozijnwerk, zoals het leveren, plaatsen, vervangen, afwerken, herstel en onderhoud. Wij helpen met alle soorten kozijnen.

Houten kozijnen

Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Dat is voor veel mensen veel waard. Zeker wanneer u een mooi klassiek huis heeft of een prachtige boerderij, dan staat er niets mooier dan een houten afwerking.

Hoewel er tegenwoordig veel onderhoudsvriendelijke alternatieven zijn voor houten kozijnen, blijft het materiaal zijn aantrekkingskracht behouden. Is hout ook uw favoriete materiaal? Onze vakmannen geven advies en verzorgen de montage van uw nieuwe houten kozijnwerk.

Houten kozijnen voor uw woning

Wij leveren diverse soorten houten kozijnen voor uw woning. Onze vakmannen leveren direct vanuit hun assortiment, of maken uw kozijnwerk eventueel op maat. Na plaatsing kunt u het in iedere gewenste kleur schilderen. Ons assortiment bestaat onder andere uit:

  • Raamkozijnen
  • Voordeuren en binnendeuren
  • Schuifpui
  • Dakkapel
  • Vouwwand

Voordelen van hout

Een van de belangrijkste voordelen van houten kozijnen is de warme en natuurlijke uitstraling van het materiaal. Houtwerk complimenteert iedere woning. Hoewel veel mensen alleen vanwege dit unieke kenmerk kiezen voor hout, heeft u nog meer voordelen. Zo heeft dit een lange levensduur, mits het goed wordt onderhouden.

Verder biedt kozijnwerk van hout het voordeel dat het bij schade gemakkelijk te repareren is door onze vakman, zonder dat u het gehele kozijn hoeft te vervangen zoals bij kunststof of andere materialen. Tot slot kunt u het houten lijstwerk in iedere gewenste kleur schilderen. Dat maakt het eenvoudig om alle kozijnen in dezelfde kleur te houden, ook als u bijvoorbeeld alleen het kozijnwerk van uw bovenverdieping hoeft te vervangen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hardhouten kozijnen

U heeft keus uit diverse houtsoorten, zoals hardhout of naaldhout. De meeste mensen kiezen voor hardhout, omdat dit de hoogste kwaliteit is, dat veelal beschikbaar is in warme kleuren. Hardhout is een natuurproduct van hoogwaardige kwaliteit en het staat bekend om zijn duurzaamheid. De boomsoorten zoals meranti, merbau en afzelia groeien heel langzaam. Daardoor wordt het hout heel stevig en compact. Ieder stukje hardhout heeft zijn eigen nerfstructuur, zodat uw kozijnen altijd een unieke uitstraling zullen hebben.

Hardhout is verkrijgbaar in diverse prijsklassen. De prijs hangt af van de duurzaamheidsklasse, dat is onderverdeeld van klasse één tot en met klasse vijf. Klasse één is het sterkst. Daarnaast zijn er diverse keurmerken voor duurzaam hout beschikbaar, wat u helpt om ook een milieubewuste keus te maken. Onze vakmannen geven u advies over verschillende soorten hardhout.

Naaldhout

Naaldhout is een goedkopere variant van houten kozijnen. Naaldhout is afkomstig van naaldbomen. Er zijn diverse variaties verkrijgbaar zoals vurenhout, grenen en larikshout. Deze houtsoorten groeien vaak het hele jaar door. Ze groeien ook sneller dan hardhout, waardoor het hout zachter is en vaak iets meer onderhoud nodig heeft dan hardhouten kozijnen. Daar staat tegenover dat de prijs ook veel lager is, wat naaldhout tot een toegankelijk product maakt voor uw woning.

 

Onderhoud

Onderhoud is bij houten kozijnwerk erg belangrijk. Maar dit hoeft geen belemmering te zijn om hiervoor te kiezen. Er bestaat namelijk onterecht het idee dat dit soort kozijnen om heel veel onderhoud vragen. Dat valt gelukkig mee, zeker wanneer u hardhout van de beste kwaliteit kiest en wanneer uw kozijnwerk professioneel worden geplaatst, bewerkt en onderhouden.

Wanneer u kiest voor een goede kwaliteit, is schuren, schilderen en lakken maar om de vijf tot zeven jaar noodzakelijk voor optimaal behoud van uw kozijnen. En ziet u tussendoor afbladderende verf, of andere tekenen dat uw kozijnen misschien beschadigd kunnen raken? Neem dan gerust contact op met onze vakman. Wij herstellen beginnende schade voor scherpe tarieven, zodat u nog jarenlang geniet van uw kozijnen.

Offertes aanvragen

Wanneer u het goed aanpakt en u zich goed laat adviseren door een echte vakman, dan is hout altijd een goede keus. Er gaat niets boven de authentieke uitstraling van hout.

Wilt u meer weten en de mogelijkheden voor uw woning bespreken met onze specialist in houten kozijnen, dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen. U ontvangt vrijblijvend offertes van houten kozijnen voor uw woning.

Wilt u meer weten of direct een offerte aanvragen?